Een bezoek aan De Sneker Waterpoort mag tijdens een stadswandeling door Sneek niet ontbrekenDit weekend gaat het zonnetje volop schijnen en kunt u alvast genieten van een voorproefje op het voorjaar. Een goed moment om uzelf eens te trakteren op heerlijk weekendje Sneek en te komen overnachten in ons luxe stadslogement. Ziet u zichzelf al heerlijk wegdromen op één van de vele prachtige terrassen?

Stadswandeling

Wanneer u voor het eerst in Sneek bent, kunt ook een stadswandeling doen. Onder begeleiding van een ervaren gids loopt u dan een route langs de mooiste plekjes in de historische binnenstad van Sneek. De Elfstedenstad staat bekend om zijn pittoreske straatjes, mooie monumentale panden en schilderachtige grachtjes. Tijdens de stadswandeling krijgt u allerlei interessante achtergrondinformatie en leuke weetjes te horen over Sneek.

Uiteraard mag een bezoek aan de wereldberoemde Sneker Waterpoort niet ontbreken in de stadswandeling. De Waterpoort is rond 1492 gebouwd als onderdeel van de stadswal en bestaat uit twee achtkantige torens, met daartussen een brug over de vaarroute tussen de De Kolk en de Stadsgracht. Sneek had nog vier andere waterpoorten en twee landpoorten, die zijn helaas allemaal gesloopt in de loop der tijd. De Waterpoort bleef over en is tegenwoordig het symbool van Sneek. Dit symbool is onder meer terug te vinden in het grootzeil van het Sneker skûtsje Sneker Pan, en in de zeilen en kleding van de Sneker zeilmakerij Gaastra.

U kunt een stadswandeling boeken bij het Fries Scheepvaartmuseum voor € 4,00 per persoon. De stadswandeling duurt ongeveer anderhalf uur en gaat door bij een minimaal aantal deelnemers van vier personen. Uiteraard is een aansluitend bezoek aan het Fries Scheepvaartmuseum zeer aan te bevelen. In het museum kunt u de stadswandeling beginnen of eindigen met een kopje koffie of thee. Meer informatie over de stadswandelingen in Sneek vindt u op de website van het Fries Scheepvaartmuseum.

Komt u gezellig bij ons logeren?

We hebben nog een aantal kamers vrij dit weekend. Uiteraard kunt u ook een ander weekend Sneek bezoeken en een luxe kamer in ons stadslogement boeken. We hebben al kamers beschikbaar vanaf € 52,50 met en zonder ontbijt. Kijk op hier voor meer informatie over Stadslogement KingSize of om direct te reserveren.