Met het prachtige voorjaarsweer van de afgelopen week was het weer volop genieten in watersportprovincie Friesland. Met name in de gezellige watersportplaatsen was het aangenaam vertoeven op één van de vele terrassen aan het water. De komende weekenden zijn er weer heel veel leuke dingen in de Zuidwesthoek van Friesland te beleven, zoals de Fiets Elfstedentocht en Fête de la Nature. In deze blog vindt u meer informatie over deze evenementen. 

Fiets Elfstedentocht routeFiets Elfstedentocht medaille 2016Fiets Elfstedentocht

Zo wordt op Pinkstermaandag 16 mei vanaf 5:00 uur de traditionele Fiets Elfstedentocht gereden (klik op de afbeelding van de kaart om de route te bekijken). Deze 235 kilometer lange fietstocht wordt al 100 jaar gereden. Dit jaar doen er zo’n kleine 15.000 deelnemers mee.  Om de tocht te volbrengen moeten de deelnemers alle stempels bij de verschillende posten hebben gehaald en uiterlijk om 24.00 uur bij de laatste finishcontrole in Bolsward zijn.

Tijdens dit evenement is er in de dorpen en steden aan de fietsroute volop gezelligheid en van alles te beleven. Dit geldt natuurlijk met name voor de bruisende Elfstedenstad Bolsward waar de start en finish van de Fiets Elfstedentocht is. Kijk voor meer informatie op de website.

 

Fête de la Nature - Biologische Excursie WoudsendFête de la Nature

Het weekend na de Fiets Elfstedentocht is de Fête de la Nature. Dit is het grootste natuurfestival van Nederland. Tijdens dit festival wordt iedereen uitgenodigd om de natuur te beleven. Ook op verschillende plaatsen in Zuidwest Friesland worden activiteiten georganiseerd.  Zo kunt u zaterdag 21 mei  van 9:30 – 13:00 uur in Woudsend voor € 19,00 een biologische excursie doen. U wordt per traditionele zeilpraam naar natuureiland de Gouden Boaiem gevaren, waar u een wandeling onder leiding van de boerin en vogelwachter over dit unieke eiland maakt. Tijdens de excursie kunt u genieten van koffie, thee of limonade met appel- of rabarbertaart en een heerlijke lunch, waarvan alles biologisch is. De excursie duurt ongeveer 3,5 uur. Aanmelden kan op de website, per mail, whatsapp of telefonisch. Kijk voor meer informatie op de website.

Op zondag 22 mei kunt u van 13:00 uur tot 17:00 uur in Kameleondorp Terherne in het kader van Fête de la Nature een vlindervoedertafel in de Blije Papegaai maken. Onder professionele begeleiding maakt u een houten tafel die u later vult met allerlei hapjes waar vlinders dol op zijn. U hoeft zich voor dit evenement niet vooraf aan te melden. Kijk voor meer informatie op de website.

Overige gezellige evenementen in de Friese Zuidwesthoek

Komt u gezellig bij ons logeren?

We hebben nog een aantal kamers vrij deze weekenden. Uiteraard kunt u ook een ander weekend Sneek bezoeken en een luxe kamer in ons stadslogement boeken. We hebben al kamers beschikbaar vanaf € 69,00 met en zonder ontbijt. Kijk op hier voor meer informatie over Stadslogement KingSize of om direct te reserveren.

 

 

Fotomateriaal

www.fetedelanature.nl