In Sneek en omgeving is in de zomer altijd veel te zien en te doen, maar ook in de winter hoeft u zich hier absoluut niet te vervelen! Zo staat het weekend van 11 tot en met 13 december 2015 bom vol van de activiteiten in en om Sneek. 

Kerstmarkten in en om Sneek

Om in de kerstsfeer te komen kun je volgend weekend verschillende kerstmarkten bezoeken. Sneek organiseert Kerstmarkt Grootzandvrijdag 11 december een gezellige kerstmarkt langs de gracht van het Grootzand van 15:00 tot 21:00 uur. Het Grootzand is een gezellige knusse winkelstraat middenin het centrum van Sneek en slechts 5 minuten lopen van Stadslogement KingSize. Op de markt zijn verschillende kramen met onder andere sieraden, brocante, feestelijke kleding en woonaccessoires. Ook kunt u genieten van allerlei winterse heerlijkheden (foto: facebookpagina Kerstmarkt Grootzand).

Naast de kerstmarkt in Sneek kunt u op 12 december van 14:00 tot 21:00 uur ook terecht in Ysbrechtum voor winterse gezelligheid. De kerstmarkt in en om het dorpshuis van Ysbrechtum is vanuit het stadslogement gemakkelijk te bereiken met de fiets in ongeveer tien minuten (klik hier voor een routebeschrijving).

Op dezelfde dag organiseert de sfeervolle zeehavenstad Harlingen van 15:00 tot 21:00 uur de grote Zoutsloter Kerstmarkt. Met meer dan 200 gevarieerde kramen is deze kerstmarkt één van de grotere kerstmarkten van het noorden. Harlingen is een gezellige historische havenstad dat een bezoekje meer dan waard is. Met de auto is Harlingen ongeveer 25 minuten rijden vanaf Stadslogement KingSize (klik hier voor een routebeschrijving).

Flinke Favorieten Winter Editie

Naast deze kerstmarkten is er op zaterdag 12 en zondag 13 december vanaf 11:00 uur de Flinke Favorieten Winter Editie. Op deze landelijke winterfair kunt u allerlei dingen zien, doen, proeven, ruiken en horen om de winter te vieren. Zo staan er overal gezellige vuurkorven, kachels en lichtjes, is er live muziek, kunnen de kinderen stoere knutselworkshops doen, kunt u allerlei winterse lekkernijen proeven en zijn er uiteraard kraampjes met mooie producten. De fair wordt georganiseerd op een prachtige boerderij van it Flinkeboskje in Hemelum. Hemelum is ongeveer dertig minuten rijden vanaf Stadslogement KingSize (klik hier voor de routebeschrijving).

Lekker Sneek wintereditie

Lekker Sneek wintereditie 2015Naast de kerstmarkten organiseert Sneek op zondag 13 december de Lekker Sneek wintereditie van 12:00 tot 18:00 uur op de Wip en de Marktstraat in het centrum van Sneek. Tijdens dit evenement kunt u met speciale muntjes allerlei lekkere winterse gerechtjes en drankjes proeven in de verwarmde kraampjes van de lokale horeca. Naast de heerlijke gerechten is er muziek van onder andere de zingende kerstman en verschillende kerstkoren. Daarnaast is er ook een levende kerststal en wordt de grote kerstboom in het centrum officieel ontstoken. De Marktstraat is ongeveer 5 minuten lopen vanaf het stadslogement (foto: www.123sudwestfryslan.nl).

Kortom: genoeg te doen in Sneek in het weekend van 11 tot en met 13 december! Een goede reden dus om een kamer in ons stadslogement te boeken en te genieten van al deze leuke dingen! We hebben nog kamers vrij voor dit weekend. Dus wees er snel bij en reserveer een mooie kamer met of zonder ontbijt al vanaf € 52,50.


Leave a Comment