By / 8th februari, 2017 / Nieuws / Off

Fryslân Card: een dag gratis op pad met bus of trein door Friesland en DrentheMet de Fryslân Card start de Provincie Fryslân met een super leuke proef voor een dag gratis met het openbaar vervoer. Dit in navolging op onder andere het Zuid-Duitse Schwartzwald. Je kunt als toerist met deze ov-kaart door heel Friesland en Zuid-West Drenthe met de bus en trein reizen.

Voorwaarden verkrijgen Fryslân Card

Alle toeristen die minimaal één nacht overnachten in de gemeenten de Fryske Marren (Joure-Lemmer-Gaasterland), Súdwest-Fryslân (Sneek-Zuidwest-Friesland, Friese IJsselmeerkust), Opsterland (Beetsterzwaag-Gorredijk-Turfroute) en Ooststellingwerf (Oosterwolde-Appelscha-Turfroute), krijgen een Fryslân Card.

Met deze kaart kunnen toeristen van medio april tot half oktober 2017 gratis gebruik maken van bussen en treinen van Arriva in héél Friesland en Zuid-West Drenthe (Nationaal park Het Drents-Friese Wold).

Voordelen voor boottoeristen

Boottoeristen kunnen met de Fryslân Card gemakkelijk met de bus of trein delen van Friesland en Drenthe bezoeken op plaatsen waar je met de boot niet komt. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan één van de prachtige bossen, de heidevelden en zandverstuivingen die Oost-Friesland en Zuid-West Drenthe rijk zijn. Als de proef slaagt, zal de Fryslân Card in 2018 op logeeradressen in geheel Friesland verkrijgbaar zijn.

Dus des te meer reden om vanaf medio april een nachtje in ons prachtige stadslogement in Sneek te overnachten. Kijk hier voor de beschikbaarheid en reserveer direct.

Bron: www.friesnieuws.nl