Culinaire Elfstedentocht SneekDe Elfstedentocht op de schaats is in heel Nederland en ver daarbuiten enorm bekend. Helaas is het door de zachte winters in Nederland heel zeldzaam dat deze tocht der tochten echt geschaatst kan worden. Het ijs moet voor de 30.000 deelnemers namelijk overal dik genoeg zijn om overheen te schaatsen. De eerste keer werd  de bijna 200 kilometer lange route van de Elfstedentocht in 1909 geschaatst en de laatste keer in januari 1997.

Door deze bijna magische status van de Elfstedentocht zijn er vele varianten op de versie met de schaats bedacht. Zo kunt u de route door de elf historische Friese steden bijvoorbeeld wandelen, fietsen, steppen, met een lelijke eend rijden en uiteraard niet te vergeten: varen!

Sinds 2008 wordt ook de Culinaire Elfstedentocht in Sneek georganiseerd. Deze alternatieve Elfstedentocht is ondertussen een begrip in Sneek en daarbuiten en is dit jaar op vrijdag 5 februari vanaf 18:00 uur. Door middel van een echte stempelkaart gaat u bij de elf deelnemende restaurants in Sneek en Ysbrechtum langs. Alle restaurants serveren een uniek klein hapje en adviseren daarbij een begeleidende wijn. Bij elk restaurant krijgt u een stempel tot u uiteindelijk de eindstreep hebt bereikt, de kaart vol is en de tocht der tochten volbracht is. Origineel geklede Elfstedentocht-deelnemers maken kans op een prijs van de organisatie.

Helaas is deze Culinaire Elfstedentocht al uitverkocht. Maarrr via een leuke Like en Win-actie kunt u via de Facebookpagina van sponsor Boso nog kans maken op de laatste twee kaarten ter waarde van € 65,00. En wint u die kaarten… dan kunt u na de Culinaire Elfstedentocht heerlijk overnachten in Stadslogement KingSize. We hebben voor dat weekend nog een aantal kamers beschikbaar vanaf € 62,50. Reserveer snel om teleurstellingen te voorkomen, want voor u het weet zitten we vol!