Afgelopen weekend waren de evenementen in en om Sneek, waaronder Lekker Sneek en de Flinke Favorieten Wintereditie, een groot succes! De komende twee weken zijn er ook weer veel leuke dingen in en om Sneek te beleven. Wellicht voor u een mooie reden om (weer ‘ns) gezellig bij ons te komen logeren? In deze blog delen we graag een aantal van deze leuke winterevenementen met u. 

Winterevenementen Sneek en omgeving: Joure bij Kaarslicht
Joure bij Kaarslicht

Zo is er vrijdag 18 december Joure bij Kaarslicht. Bij dit gezellige winterevenement wordt vanaf 18:00 uur de verlichting in de winkelstraat gedoofd en de straat door waxinelichtjes en brandende fakkels verlicht. Dit is werkelijk een prachtig gezicht! Er treden koren en bandjes op, kinderen hebben een lampionnenoptocht en er is nog veel meer te beleven (foto: VVV Friese Meren Gaasterland). Joure is ongeveer een kwartier rijden vanaf het stadslogement (klik hier voor een routebeschrijving).

 

 

Winterevenementen Sneek en omgeving: Dickens Winter Wonderland Scharnestraat Sneek
Dickens Winter Wonderland

Zaterdag 19 december wordt De Scharnestraat in het centrum van Sneek vanaf 13:00 uur omgetoverd tot Dickens Winter Wonderland. In dit pittoreske winkelstraatje waant u zich die middag in het bekende kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Lokale ondernemers verkleed in Dickens stijl kostuums laten zien wat er bij hun bedrijf te beleven valt. (foto: Groot Sneek). Dit kunt u uiteraard doen onder het genot van heerlijke winterse hapjes en drankjes. De Scharnestraat ligt midden in het centrum van Sneek en is ongeveer vijf minuten lopen vanaf Stadslogement KingSize (klik hier voor een routebeschrijving).

 

Winterevenementen Sneek en omgeving: Sneek op 'e Strun
Sneek op ‘e Strún

De Rotery Club in Sneek organiseert zondag 27 december Sneek op ‘e Strún voor het goede doel. Deze bijzondere avondwandeling dwars door het centrum van Sneek brengt u langs allerlei onverwachte plekjes met kunst, cultuur en bovenal inspirerende mensen. Voor dit evenement kunt u vooraf kaartjes bestellen via deze website. De opbrengst van dit evenement gaat naar Charity4Brains die zich inzet voor onderzoek naar Ataxi (foto: Sneek op ‘e Strún).

 

Kerst in het Fries Scheepvaart Museum Sneek

Tot en met 3 januari kunt u nog genieten van de tentoonstelling Kerst in het Fries Scheepvaartmuseum. De stijlkamers zijn voor deze gelegenheid speciaal ingericht met allerlei kerststijlen door de tijd heen. Naast de prachtige prachtige kerstversieringen zijn er ook demonstraties, lezingen en workshops in het teken van Kerst. Het Fries Scheepvaart Museum ligt in het centrum van Sneek op ongeveer 5 minuten lopen van het stadslogement (klik hier voor een routebeschrijving).

 

Komt u gezellig bij ons logeren?

De komende tijd is er dus weer genoeg te doen in Sneek en omgeving. Reden te meer om een luxe kamer in ons stadslogement te boeken en gezellig bij ons te komen logeren. We hebben nog kamers vrij voor deze weekenden. Dus wees er snel bij en reserveer een mooie kamer met of zonder ontbijt al vanaf € 52,50.


Leave a Comment