Gratis op pad met de Fryslân Card

By / 8th februari, 2017 / Nieuws / Off

Fryslân Card: een dag gratis op pad met bus of trein door Friesland en DrentheMet de Fryslân Card start de Provincie Fryslân met een super leuke proef voor een dag gratis met het openbaar vervoer. Dit in navolging op onder andere het Zuid-Duitse Schwartzwald. Je kunt als toerist met deze ov-kaart door heel Friesland en Zuid-West Drenthe met de bus en trein reizen.

Voorwaarden verkrijgen Fryslân Card

Alle toeristen die minimaal één nacht overnachten in de gemeenten de Fryske Marren (Joure-Lemmer-Gaasterland), Súdwest-Fryslân (Sneek-Zuidwest-Friesland, Friese IJsselmeerkust), Opsterland (Beetsterzwaag-Gorredijk-Turfroute) en Ooststellingwerf (Oosterwolde-Appelscha-Turfroute), krijgen een Fryslân Card.

Read More

Wat te doen in Friesland in september?

By / 5th september, 2016 / Uitgaanstips en leuke weetjes / Off

Sup-11 City Tour logoSeptember is van oudsher de fruitmaand en dat zie je wel een beetje terug in de evenementen en activiteiten in Sneek deze maand. We hebben er een paar uitgepikt die wij zeker de moeite waard vinden! Neem ook een kijkje op onze Pinterest pagina voor “pinspiratie”. We hebben een aantal moodboards gemaakt op basis van jouw interesses. We hopen dat ze jou inspireren snel een nachtje te komen logeren in Sneek; Jouw Elfstedentocht, Citytrip Sneek, Eigenzinnig Friesland, Uitjes voor gezinnen en Vorstelijk Friesland.

Maandag 5 september: Elfstedentocht op een SUP board

De 7e editie van de SUP-11 city tour gaat op maandag 5 september van start in Leeuwarden en gaat langs de wereldberoemde 11 steden van Friesland. Een ultieme ervaring voor de 200 nationale en internationale atleten die meedoen aan deze Elfstedentocht op het water. Ze gaan 220 kilometer peddelen in 5 dagen met veranderende weersomstandigheden, variërend van zon, regen, kou en stormachtig. Naast de ultieme uitdaging is de SUP 11 – City Tour ook een unieke ervaring. Peddelen door het landschap van Friesland. De atleten peddelen de oorspronkelijke waterwegen van de wereldberoemde Elfstedentocht op de schaats. Moedig de atleten aan en/of ga ook een keer in SUP board huren bij een van de vele watersport bedrijven in Sneek en omgeving.

Read More

Geniet van de Fiets Elfstedentocht en Fête de la Nature in Zuidwest Friesland

Met het prachtige voorjaarsweer van de afgelopen week was het weer volop genieten in watersportprovincie Friesland. Met name in de gezellige watersportplaatsen was het aangenaam vertoeven op één van de vele terrassen aan het water. De komende weekenden zijn er weer heel veel leuke dingen in de Zuidwesthoek van Friesland te beleven, zoals de Fiets Elfstedentocht en Fête de la Nature. In deze blog vindt u meer informatie over deze evenementen. 

Fiets Elfstedentocht routeFiets Elfstedentocht medaille 2016Fiets Elfstedentocht

Zo wordt op Pinkstermaandag 16 mei vanaf 5:00 uur de traditionele Fiets Elfstedentocht gereden (klik op de afbeelding van de kaart om de route te bekijken). Deze 235 kilometer lange fietstocht wordt al 100 jaar gereden. Dit jaar doen er zo’n kleine 15.000 deelnemers mee.  Om de tocht te volbrengen moeten de deelnemers alle stempels bij de verschillende posten hebben gehaald en uiterlijk om 24.00 uur bij de laatste finishcontrole in Bolsward zijn.

Read More

(H)eerlijk biologisch ontbijten bij Stadslogement KingSize

By / 18th april, 2016 / Nieuws / Off

Nu biologisch ontbijten bij Stadslogement KingSize in SneekVanaf nu kunt u (h)eerlijk biologisch ontbijten bij Stadslogement KingSize in Sneek. We zijn namelijk een samenwerking met Royaal Belegd in Sneek aangegaan. Royaal Belegd is een eetwinkel vlakbij de beroemde Sneker Waterpoort en staat garant voor (h)eerlijke, huisgemaakte en verse producten. 

Read More

Beleef Sneek met een stadswandeling

Een bezoek aan De Sneker Waterpoort mag tijdens een stadswandeling door Sneek niet ontbrekenDit weekend gaat het zonnetje volop schijnen en kunt u alvast genieten van een voorproefje op het voorjaar. Een goed moment om uzelf eens te trakteren op heerlijk weekendje Sneek en te komen overnachten in ons luxe stadslogement. Ziet u zichzelf al heerlijk wegdromen op één van de vele prachtige terrassen?

Stadswandeling

Wanneer u voor het eerst in Sneek bent, kunt ook een stadswandeling doen. Onder begeleiding van een ervaren gids loopt u dan een route langs de mooiste plekjes in de historische binnenstad van Sneek. De Elfstedenstad staat bekend om zijn pittoreske straatjes, mooie monumentale panden en schilderachtige grachtjes. Tijdens de stadswandeling krijgt u allerlei interessante achtergrondinformatie en leuke weetjes te horen over Sneek.

Read More

It giet oan! De Culinaire Elfstedentocht in Sneek

Culinaire Elfstedentocht SneekDe Elfstedentocht op de schaats is in heel Nederland en ver daarbuiten enorm bekend. Helaas is het door de zachte winters in Nederland heel zeldzaam dat deze tocht der tochten echt geschaatst kan worden. Het ijs moet voor de 30.000 deelnemers namelijk overal dik genoeg zijn om overheen te schaatsen. De eerste keer werd  de bijna 200 kilometer lange route van de Elfstedentocht in 1909 geschaatst en de laatste keer in januari 1997.

Door deze bijna magische status van de Elfstedentocht zijn er vele varianten op de versie met de schaats bedacht. Zo kunt u de route door de elf historische Friese steden bijvoorbeeld wandelen, fietsen, steppen, met een lelijke eend rijden en uiteraard niet te vergeten: varen!

Read More

Gasten beoordelen Stadslogement KingSize met een 8,2!

By / 13th januari, 2016 / Nieuws / Off

Gasten beoordeelden Stadslogement KingSize gemiddeld met een 8,2 in 2015De gasten van Stadslogement KingSize beoordeelden ons in 2015 gemiddeld met maar liefst een 8,2! Daar zijn wij uiteraard heel trots op en niet minder om het feit dat Stadslogement KingSize in 2015 haar deuren opende.

In de beoordeling van de gasten die ze via Booking.com doen, worden de volgende aspecten meegenomen: het personeel, de faciliteiten, de hygiëne, het comfort, de locatie en de prijs-kwaliteitverhouding.

We willen al onze gasten hartelijk bedanken voor hun bijdrage in deze fantastische score en hopen dit jaar weer zo’n mooie prestatie neer te kunnen zetten.

Fijne feestdagen!

By / 22nd december, 2015 / Nieuws / Off

Stadslogement KingSize wenst u hele fijne feestdagen en alle goeds voor 2016!Wij willen alle gasten die het afgelopen jaar bij ons stadslogement gelogeerd hebben hartelijk bedanken voor hun vertrouwen. Namens het gehele team van Stadslogement KingSize wensen wij u hele fijne feestdagen en alle goeds voor 2016! Wij hopen u in het nieuwe jaar (weer) te mogen begroeten!

Er zijn nog kamers beschikbaar voor de feestdagen. Dus als u of familie een plaats in Sneek zoekt om te overnachten, boek dan snel een luxe kamer met of zonder ontbijt vanaf € 52,50.

Gesellich omstrune op Friese winterevenementen

Afgelopen weekend waren de evenementen in en om Sneek, waaronder Lekker Sneek en de Flinke Favorieten Wintereditie, een groot succes! De komende twee weken zijn er ook weer veel leuke dingen in en om Sneek te beleven. Wellicht voor u een mooie reden om (weer ‘ns) gezellig bij ons te komen logeren? In deze blog delen we graag een aantal van deze leuke winterevenementen met u. 

Winterevenementen Sneek en omgeving: Joure bij Kaarslicht
Joure bij Kaarslicht

Zo is er vrijdag 18 december Joure bij Kaarslicht. Bij dit gezellige winterevenement wordt vanaf 18:00 uur de verlichting in de winkelstraat gedoofd en de straat door waxinelichtjes en brandende fakkels verlicht. Dit is werkelijk een prachtig gezicht! Er treden koren en bandjes op, kinderen hebben een lampionnenoptocht en er is nog veel meer te beleven (foto: VVV Friese Meren Gaasterland). Joure is ongeveer een kwartier rijden vanaf het stadslogement (klik hier voor een routebeschrijving).

Read More

Kerstmarkten in Friesland 2015. Blijf gezellig slapen.

In Sneek en omgeving is in de zomer altijd veel te zien en te doen, maar ook in de winter hoeft u zich hier absoluut niet te vervelen! Zo staat het weekend van 11 tot en met 13 december 2015 bom vol van de activiteiten in en om Sneek. 

Kerstmarkten in en om Sneek

Om in de kerstsfeer te komen kun je volgend weekend verschillende kerstmarkten bezoeken. Sneek organiseert Kerstmarkt Grootzandvrijdag 11 december een gezellige kerstmarkt langs de gracht van het Grootzand van 15:00 tot 21:00 uur. Het Grootzand is een gezellige knusse winkelstraat middenin het centrum van Sneek en slechts 5 minuten lopen van Stadslogement KingSize. Op de markt zijn verschillende kramen met onder andere sieraden, brocante, feestelijke kleding en woonaccessoires. Ook kunt u genieten van allerlei winterse heerlijkheden (foto: facebookpagina Kerstmarkt Grootzand).

Read More