By / 3rd november, 2015 / Nieuws / Off

Rondje Sneek over het water is een feit!De vaarverbinding Geau-Waldfeart is klaar. Waterrecreanten kunnen nu het rondje Sneek varen. Het rondje maakt Sneek aantrekkelijker voor bezoekers. Verwachting is dat vooral de dagjesmensen het rondje zullen gaan varen. Het is een mooie sloepenroute. Ondernemers kunnen hier hun voordeel mee doen.

De route ligt aan de stadzijde van de rondweg A7. Het plan van deze vaarverbinding is ontstaan toen de zuidelijke rondweg van Sneek is aangepast. De gemeente wilde een plan met een aantrekkelijk aanzicht vanaf de weg op Sneek en een fraaie afronding van de zuidkant van de wijken Lemmerweg West en Oost.

 

Impressie: van de Wâldfeart naar de Geau

Rondje Sneek over het water is een feit!Rondje Sneek over het water een feit!Vanaf de Wâldfeart varen de boten langs de woonschepenhaven en het nieuwe bedrijventerrein Woudvaart. De vaart is hier zo’n twintig meter breed. Na de brug het Krúsrak loopt de vaart langs een braakliggend stuk grond, bestemd voor woningbouw. Daarna komen de vaart en de nieuwe verbindingsweg samen. Dit stuk krijgt een stedelijke allure, met een kade en een brede wandel- en fietsstrook. Deze boulevard krijgt bomen, bankjes en verlichting.

Na de Lemmerweg en de Potterzijlflat gaat de vaart door een parkachtig gebied. De vaart wordt zo’n vijf meter smaller. Na de Tingatunnel en de brug het Duvelsrak varen de boten langs de nieuwbouw van Het Perk. Hier verandert het parkachtige gebied weer in stedelijk gebied. Water is onderdeel van de wijk. Hier en daar ontstaan opvaarten naar Het Perk, waar woningen met aanlegplekken zijn. Even verderop varen de boten de Geau op.

Boek nu en huur een boot in Sneek

Boek nu één van onze mooie kamers (met speciale prijzen tot en met 31 december 2015!) in- of exclusief een uitgebreid ontbijt. Heeft u niet zelf een boot, maar wilt u wel Sneek en omgeving via het water verkennen? Dan kunnen wij de volgende websites aanraden voor het huren van een boot:

 

 

Bron: www.of.nl
Foto’s: Kiel Design