By / 14th april, 2015 / Nieuws / Off

2015.04_Ondernemend Sudwest-Fryslan_KingSize ademt een frisse sfeerKwaliteit In Niets Geëvenaard. Oftewel: KING. De leus van het beroemde pepermuntmerk, waarvan de eerste rolletjes ongeveer 100 jaar geleden bij Tonnema in Sneek werden gemaakt, zou volgens Sietze van der Krieke ook op KingSize kunnen slaan. Zijn stadslogement trok vorig jaar in de voormalige KING-fabriek aan de Prins Hendrikkade. Begin februari gingen de deuren open.

Eén van de eerste gasten voor de officiële opening, was de huidige directeur van KING. De pepermunttopman keerde met een glimlach terug naar de huidige KING-hoofdlocatie in Oosterhout, waar hij zijn personeel een verblijf van harte kon aanbevelen. Het leverde KingSize meteen reserveringen op. De KING-werknemers zullen zich zeker thuis voelen in het logement. De rijke historie van het pepermuntmerk uit Sneek is overal aanwezig. “In het gehele pand heb ik advertenties en andere mooie publicaties van vroeger opgehangen,” vertelt eigenaar Van der Krieke. “De voet van de schemerlampen hebben de vorm van een pepermuntje, de kap is de wikkel van het rolletje.”

Samenwerking
Na een grondige verbouwing van de karakteristieke Tonnema-fabriek was het in januari voor het eerst mogelijk om één van de vijf ruime (kingsize) kamers te reserveren. Van der Krieke: “Ik kreeg aanvragen uit alle windstreken. De eerste gasten kwamen via het Van der Valk Hotel, hier even verderop. Wij hebben een mooie samenwerking. Wanneer het hotel vol zit, worden gasten naar ons doorverwezen. Ook als ze minder valide zijn, hebben we een geschikte kamer beschikbaar – vrij uniek in Sneek.”

Mobieltje als sleutel
De kamers van KingSize zijn van alle gemakken vorozien. Standaard vind je er onder meer een boxspring, gratis WiFi, televisie, badkamer met douche en airco. Voor elke bezoeker staat ook een gratis leenfiets klaar. “En er is geen geluidsoverlast”, vult de heer Van der Krieke aan, “doordat de kamers goed zijn geïsoleerd en de royale wenteltrap naar boven geen geluid maakt.” Ook bijzonder aan KingSize: er zijn geen sleutels. “De voordeur en de kamerdeur gaan open met twee gratis telefoonnummers, die bij een boeking worden verstrekt. Zo kunnen onze gasten altijd snel en eenvoudig met hun mobieltje naar binnen.”

Bron: Ondernemend Súdwest-Fryslân voorjaar 2015